Mijn naam is Daniel Smulders (1975). Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in, zoals ik het later ben gaan samenvatten, Media & Entertainment. Ik ben altijd bezig om mensen te vermaken met muziek. Als DJ op de radio en op feesten in clubs en discotheken.

Daniel Smulders artMuziek is emotie. Het zijn herinneringen aan fijne en/of belangrijke momenten en doen je denken aan een persoon, een moment of een fijne periode.

Door mijn andere werkzaamheden als voice-over voor televisieprogramma’s, radiocommercials en andere media heb ik ontdekt dat teksten net zo veel emotie kunnen hebben als ze op de juiste manier worden uitgesproken in combinatie met de beelden. Het is de toon waarop, en de snelheid van het lezen van de tekst, dat de beelden versterkt. Zo kwam ik tot de ontdekking dat teksten, op de juiste manier gebracht, ook visueel emotie kunnen oproepen. Het is alsof je je favoriete liedje in je hoofd krijgt, zonder het nummer te horen. Beeld zegt meer dan woorden, maar wat als je die woorden op de juiste manier in beeld brengt?

Die ontdekking heeft me aangezet tot het pakken van een doek en verf. Met deze schilderijen met tekst als resultaat.

Daniel Smulders

Schilderij met songtekst

kunst met persoonlijke inbreng

kunst met persoonlijke inbreng

 

kunst met eigen tekst

kunst met eigen tekst